Project Lang zullen ze leren!

18 juli 2024

Project Lang zullen ze leren!

Het Lectoraat Klantenperspectief in Ondersteuning en Zorg van Hogeschool Windesheim doet samen met een groep consortiumpartners onderzoek naar ontwikkelingsgericht begeleiden van mensen met een licht verstandelijke beperking. Het onderzoek draait om de vraag hoe mensen met een licht verstandelijke beperking begeleid kunnen worden, zodat zij zich zoveel mogelijk kunnen ontwikkelen en zo lang mogelijk kunnen leren.

Iedereen verdient het om een leven lang te leren, ook mensen met een LVB (licht verstandelijke beperking). In de realiteit blijkt dit nog een enorme uitdaging te zijn. Met dit project willen we eraan bijdragen dat de begeleiding van mensen met een LVB meer ontwikkelingsgericht wordt. Ontwikkelingsgericht begeleiden gaat uit van de mogelijkheden van degene die begeleid wordt. Daarbij werken begeleider en degene die begeleid wordt, samen aan het vergroten van kennis en vaardigheden, en daarmee aan het versterken van het aanpassingsvermogen, de autonomie en de eigenwaarde van de persoon met een LVB.

Ontwikkelen en Leren

Het project sluit nauw aan bij het Viveon thema Ontwikkelen en Leren. De kennis die binnen Viveon aanwezig is over ontwikkelingsgericht begeleiden en de ervaring met het ontwikkelen van kennisproducten voor de praktijk zijn belangrijke toegevoegde waarden voor de klankbordgroep van het project.

Viveon kan bovendien zorgen voor verspreiding van de onderwijsmiddelen die binnen dit project ontwikkeld gaan worden. In het het grote netwerk van ouders, ervaringsdeskundige cliƫnten, opleiders, andere academische werkplaatsen en publieke (kennis)instellingen die samenwerken met Viveon. Het project is gestart in het najaar van 2023 en in het najaar van 2024 verwachten we meer te kunnen delen over dit project.

Deel dit bericht
Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Linkedin Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Whatsapp Deel deze pagina via e-mail
Copyright Viveon 2021 Ontwerp en Realisatie: Concreet geeft vorm