Burn-on: de functionerende burn-out – lancering informatieve website

25 september 2024

Burn-on: de functionerende burn-out – lancering informatieve website

Met trots lanceren we de informatieve website/tool Burn-on: de functionerende burn-out. Op deze website vinden ouders van een zorgintensief kind, zorgprofessionals én naasten alles over overbelasting, burn-out en burn-on. Over hoe het kan ontstaan, welke factoren er van invloed kunnen zijn en over wat een ouder en anderen zoals zorgprofessionals en naasten kunnen doen om een burn-on of burn-out te voorkomen of verlichten als je er al middenin zit.

Een ouder van een zorgintensief kind heeft veel ballen in de lucht te houden. Naast het gebruikelijke ouderschap zijn er zorgtaken, organisatietaken en natuurlijk ook de zorgen die een ouder zich over het kind maakt. Dat kan pittig zijn. Ook als het een ouder lukt alle ballen in de lucht te houden, kan het zijn dat de ouder van binnen uitgeput is. Dat noemen we een burn-on.

Er zijn signalen die op een burn-on kunnen wijzen, signalen die opgevangen kunnen worden voordat een burn-on een burn-out wordt. Tegelijkertijd zijn er veel factoren die een burn-on in stand houden of een burn-out veroorzaken, of juist voorkomen. Veel knoppen dus waar je als ouder, zorgprofessional of naaste aan kunt draaien! Hoopvol dus ook! Op de website ontdek je welke knoppen dat zijn en wat jij kan doen voor een ouder/jezelf, dus kijk snel op Burn-on: informatieve website over de functionerende burn-out

De website is gebaseerd op het onderzoek Ouders in Evenwicht - doorgaan als de kinderen voorgaan en gemaakt in samenwerking met (Sch)ouders, onderdeel van Stichting Kind en Ziekenhuis én ouders, naasten en zorgprofessionals.

Deel dit bericht
Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Linkedin Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Whatsapp Deel deze pagina via e-mail
Copyright Viveon 2021 Ontwerp en Realisatie: Concreet geeft vorm