Bijdrage Viveon aan IASSIDD 2024

8 augustus 2024

Bijdrage Viveon aan IASSIDD 2024

Vandaag is de laatste dag van het 17e World Congress of the International Association for the Scientific Study of Intellectual and Developmental Disabilities (IASSIDD). Het congres vindt plaats in Chicago (VS) van 5 t/m 8 augustus. Een aantal Viveon-onderzoekers neemt deel om te luisteren, te leren, mee te praten en/of een presentatie te geven. Hieronder hun reactie op de vraag wat hun motivatie is om deel te nemen aan dit congres.

Manon Smit

“Ik heb zin om een presentatie te geven op het congres over de richtlijn psychotrauma bij mensen met een verstandelijke beperking. Enerzijds is het tof om onze kennis over dit onderwerp te delen met een groot internationaal publiek. Anderzijds is het interessant om met onderzoekers uit andere landen te spreken en hun ervaringen te horen over de zorg bij psychotrauma bij de doelgroep.”

Anne Versluis

“Ik doe onderzoek naar trauma en PTSS bij mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB). Op dit congres zal ik een posterpresentatie geven over hoe we een traumascreener hebben ontwikkeld. Daarnaast ben ik één van de sprekers van een minisymposium over trauma en PTSS bij mensen met een LVB. Ik ben blij dat er ook (andere) internationale onderzoekers zullen presenteren over dit onderwerp. Ik ben benieuwd naar hun eerste resultaten, onder andere een RCT met een (aangepaste) EMDR-therapie: ‘Wat hebben zij precies onderzocht?’, ‘Hoe hebben zij dit onderzocht?’ en ‘Hoe zien eerste resultaten eruit?’. Daarnaast hoop ik geïnspireerd te worden door andere onderzoeken die hier worden gepresenteerd.”

Esther Bisschops & Jacqueline van Tuyll

Esther Bisschops en Jacqueline van Tuyll geven op het congres samen een mini-symposium over autonomie en het maken van eigen keuzes in de verstandelijke gehandicaptenzorg. Esther geeft daarnaast nog twee symposia over het belang van implementatie in de zorg. “Goed beleid is belangrijk, maar een goede inbedding daarvan in de hele organisatie is minstens zo belangrijk. We hopen waardevolle kennis op te doen op het congres door veel collega’s uit andere landen te spreken die zich ook bezighouden met deze thema’s.”

Marieke Werkman

“Ik bezoek het congres om zowel de meest recente bevindingen te leren kennen van onderzoeken uit mijn vakgebied, als mijn eigen kennis met anderen te delen en te netwerken.”

Op de afbeelding zie je links de poster zoals Anne Versluis die gepresenteerd heeft op het congres. Daarnaast zie je bovenaan Jacqueline van Tuyll, daaronder links Marieke Werkman en rechts Esther Bisschops.

Deel dit bericht
Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Linkedin Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Whatsapp Deel deze pagina via e-mail
Copyright Viveon 2021 Ontwerp en Realisatie: Concreet geeft vorm